Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Reseptit hunajaiseen maailmaan

 

Lapin lempeä uunilohi

1        ruodoton lohifile
2 rkl  Oulu hunajaa
1 tl     suolaa
1 purkki smetanaa
2 rkl   sitruunamehua
1/2 tl  sitruunapippuria
tilliä

  1. Lohifile huudellaan kylmällä vedellä. Kala laitetaan voideltuun uunivuokaan nahka ylöspäin. Laita uunivuoka 175 asteiseen uuniin noin 10 min ajaksi.
  2. Sekoita sitruunamehu, smetana, hunaja, suola ja sitruunapippuri keskenään.
  3. Ota kala uunista ja poista siitä nahka. Kaada seos kalojen päälle ja lisää tilliä haluamasi mää kalan päälle.
    Paista 175 asteisessa uunissa vielä noin 20-35 min.
  4. Tarjoile lohkoperunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.

Mikäli haluat tehdä samalla kermaisen kastikkeen, lisää 1. vaiheessa kalan päälle voinokareita n.50g ja lisää 3. vaiheessa vuokaan 2dl ruokakermaa.

 

Hunajainen pannukakku

2 kananmunaa
1,6 dl Oulu hunajaa
1 l maitoa
1/2 - 1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
50 - 70 g margariinia

Levitä margariini pellille tai laakeaan uunivuokaan. Sekoita muut ainekset hyvin keskenään ja kaada pellille. Paista uunissa 200 asteessa pinnaltaan ruskeaksi. Nauti.

 

Hunajainen lettutaikina

Oulu hunaja sopii myös lettuihin.Oulu hunaja sopii myös lettuihin.

 

 

3             kananmunaa
1 l           maitoa
4 - 5 dl   vehnäjauhoja
1 tl         suolaa
1 dl        öljyä tai sulatettua voita
1,5 rkl    Oulu hunajaa

Sekoita ainekset hyvin ja paista lettu- tai ohukaispannulla sopivan ruskeiksi.

Päälle voit lisätä Oulu hunajaa tai marjahilloja.

Nauti.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?