Reseptit hunajaiseen maailmaan
Lapin lempeä uunilohi
1 ruodoton lohifile
2 rkl Oulu hunajaa
1 tl suolaa
1 purkki smetanaa
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
tilliä
-
Lohifile huudellaan kylmällä vedellä. Kala laitetaan voideltuun uunivuokaan nahka ylöspäin. Laita uunivuoka 175 asteiseen uuniin noin 10 min ajaksi.
-
Sekoita sitruunamehu, smetana, hunaja, suola ja sitruunapippuri keskenään.
-
Ota kala uunista ja poista siitä nahka. Kaada seos kalojen päälle ja lisää tilliä haluamasi määrä kalan päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa vielä noin 20-35 min. -
Tarjoile lohkoperunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.
Mikäli haluat tehdä samalla kermaisen kastikkeen, lisää 1. vaiheessa kalan päälle voinokareita n.50g ja lisää 3. vaiheessa vuokaan 2dl ruokakermaa.
Hunajainen pannukakku
2 kananmunaa
1,6 dl Oulu hunajaa
1 l maitoa
1/2 - 1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
50 - 70 g margariinia
Levitä margariini pellille tai laakeaan uunivuokaan. Sekoita muut ainekset hyvin keskenään ja kaada pellille. Paista uunissa 200 asteessa pinnaltaan ruskeaksi. Nauti.
Hunajainen lettutaikina
Oulu hunaja sopii myös lettuihin.
3 kananmunaa
1 l maitoa
4 - 5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl öljyä tai sulatettua voita
1,5 rkl Oulu hunajaa
Sekoita ainekset hyvin ja paista lettu- tai ohukaispannulla sopivan ruskeiksi.
Päälle voit lisätä Oulu hunajaa tai marjahilloja.
Nauti.